Information vid avflyttning

När du ska flytta är det mycket att tänka på – både vad gäller ditt nya boende och den lägenheten du lämnar. Nedan finns lite saker vi ber dig tänka på.

Uppsägning

All uppsägning ska ske skriftligen. Uppsägningstiden är tre hela kalendermånader från att vi har mottagit uppsägningen enligt Hyreslagen. Uppsägningsblankett finns här. Du är under uppsägningstiden skyldig att visa din lägenhet för nästa tilltänkta hyresgäst.

Besiktning av lägenhet

En förbesiktning bokas i samband med uppsägningen, den äger rum inom två till tre veckor efter uppsägningen. Då görs en bedömning av lägenhetens skick samt vilket behov av underhåll som finns.

En slutbesiktning ska utföras i så nära anslutning till avflyttningen som möjligt. Du som hyresgäst ansvarar för att boka slutbesiktning med oss senast två veckor innan avflyttningen, ring 0480-216 16, knappval 1.

Vi vill att du är närvarande vid förbesiktningen för att diskutera eventuella skador eller onormalt slitage. Du kan bli ersättningsskyldig vid exempelvis skador eller onormalt slitage på parkett, trasig inredning, skadade fönsterrutor etcetera. Lägenhetens fasta utrustningsdetaljer såsom dörrar, hatthylla, gardinbeslag, badrumsskåp, sjutillhållarlås med mera ska finnas på plats senast på slutbesiktningsdagen. På slutbesiktningsdagen ska lägenheten vara tömd på möbler och övrig inredning. Golven får inte döljas av heltäckande mattor.

Nycklar

Vid flytt måste du lämna in alla dina nycklar till bostaden samt eventuella nycklar till förråd och tvättstuga. Nycklarna ska lämnas senast klockan 12.00 första vardagen efter att hyreskontraktet har gått ut. Om du tappat bort någon av nycklarna debiteras du kostnaden för att montera ett nytt lås till lägenheten.

Flyttstädning

Vi rekommenderar att du använder ”Checklista för flyttstädning” som checklista vid städningen. Du är ansvarig för att hela lägenheten städas ordentligt. Om städningen är dåligt utförd kan efterkommande hyresgäst anmärka på detta, och du kan få betala för att någon annan får utföra städningen. Ladda ner eller skriv ut flyttstädningsråd och checklista från vårt dokumentarkiv. Glöm inte att tömma och städa ditt förråd och din balkong/uteplats. Glöm inte heller att ta med din cykel.

Adressändring

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (https://skatteverket.se/flytta ) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten.
Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.
Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se).

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Flytta el och telefon

Vid flytt måste du avsluta ditt gamla elabonnemang och anmäla din nya adress, detta gäller både nät- och elleverantör. Du behöver även i god tid anmäla flytt av ditt fasta telefonabonnemang.

Till sist hoppas vi att du har trivts i din lägenhet och hos LW Bostäder. Vi önskar dig lycka till i din nya bostad!