Grenåli

Grenåli

Status
Pågående

Antal bostäder
108

Prel. inflyttning
Sommaren 2023.

Typ
Bostadsrätter och hyresrätter

Områdesbeskrivning Grenåli

Grenåli i Kalmar AB är ett nybildat bolag bestående fyra lokala aktörer: Projektbyggaren i Blekinge AB, Multibygg Sydost AB, LW Fastigheter samt ML i Kalmar AB. Bolaget kommer att projektera och bebygga två av de fem etappområdena vid Fredriksskans.

108 bostäder, 49 hyresrätter och 59 bostadsrätter kommer uppföras av oss i detta unika område mitt i centrum med Fredriksskansparken och vackra Malmfjärden inpå knuten. Prisbelönta Marge Arkitekter, Stockholm kommer gestalta byggnaderna och området.

Bostadsgårdar, balkonger och takterrass för möjlighet till både aktivitet, vila och god hälsa. Målet är en ökad aktivitet längs med Fredriksskansgatan med verksamheter och kontor.

Självklart bygger vi med fokus på klimatsmarta metoder och vi kommer att bygga med hög andel trä i såväl stomme som fasad. Tillsammans med kommunen och övriga aktörer som ska bygga inom Fredriksskansområdet ska vi verka för att detta ska bli ett mycket uppskattat bostadsområde och en ökad möjlighet för Kalmarborna att vara nära Malmfjärden.

Loading...